latinica  ћирилица
07/01/2017 |  16:37 ⇒ 17:24 | Autor: RTRS

Ronaldu Zlatna lopta, a Real potpio Granadu

Madriđani su bez i malo muke osvojili bodove upisane i prije početka "dvoboja" sa Granadom, puneći joj mrežu za rekord - 5:0.

Prije početka utakmice Kristijano Ronaldo je dobio Zlatnu loptu, trofej Frans fudbala za najboljeg igrača svijeta u 2016. godini.

Real je sada, pod komandom Zinedina Zidana, na 39 mečeva bez poraza, čime je izjednačen prošlosezonski podvig Barselone pod vođstvom Luisa Enrikea.

Za evropskog i svjetskog šampiona nejaki, gosti su primili četiri gola za prvih 30 minuta igre, pa zapravo i mogu da budu srećni što se u drugom poluvremenu samo Kazemiro upisao na semafor.

Brazilac je, inače, postao 20. strijelac Reala u ovoj sezoni. Suparničke golmane nisu savladali samo trojica golmana i lijevi bek Koentrao.

Isko u 12. minutu, pa u 31, u međuvremenu Benzema u 20. i Ronaldo u 27. minutu su priredili publici na suncem okupanom stadionu Santjago Bernabeu (71.184) prijatno subotnje popodne. U nastavku je još Kazemiro (58) izmamio aplauz slanjem lopte u mrežu Giljerma Očoe, nekad zapaženog golmana meksičke reprezentacije.

Posljednji poraz tim Zinedina Zidana upisao je 6. aprila prošle godine kada je poražen rezultatom 2:0 od Volfsbruga u gostima u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige šampiona.

Barselona je u periodu od oktobra 2015. do marta 2016. godine takođe povezala 39 uzastopnih utakmica bez poraza u svim takmičenjima i do danas bila je jedini španski klub kojem je to pošlo za rukom.

Računajući najboljih pet liga Evrope, najduži niz bez poraza u svim takmičenjima zabilježio je Јuventus u sezoni 2011/12. kada je povezao 43 utakmice bez poraza.

Dobar znak za Real je taj što je ovo šesti put u istoriji kluba da sezonu otvori sa 16 utakmica bez poraza u ligi. Prethodnih pet puta kada je to činio, Real je na kraju osvojio Primeru.

Izvor: Blic