latinica  ћирилица
07/01/2017 |  21:05 | Autor: RTRS

Mitrović pauzira samo 10 dana

Fudbaler Njukasla Aleksandar Mitrović pauziraće desetak dana sa terena poslije povrede na meču FA Kupa sa Birmingemom.
Aleksandar Mitrović (Foto:.alo.rs) -
Aleksandar Mitrović (Foto:.alo.rs)

Srpski napadač pauziraće desetak dana zbog posjekotine na koljenu, rekao je sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević.

Mitrović je iznesen na nosilima na utakmici sa Birmingemom, iako se u prvom trenutku činilo da je povreda ozbiljnije prirode, nije bilo preloma već samo duboke posjekotine. Mitrović se povredio već u desetom minutu poslije dulea sa golmanom Birmingema.

Ljekarska ekipa mu je dala kiseonik, zatim ga iznijela sa terena, a navijači Njukasla su ga pozdravili skandiranjem "Mitro, Mitro, Mitro". Prethodno je njegov tim poveo u petom minutu golom Marfija.

Bunjevčević, koji je bio u kontaktu sa članovima porodice srpskog reprezentativca, rekao je da će Mitrović biti dobro.

"Aleksandar će biti dobro, ali priznajem da smo bili zabrinuti poslije prvih informacija. Mitrović je zaradio veliku posjekotinu po sredini koljena, stavljeno je nekoliko kopči, ali najvažnije je da je koleno pokretljivo. Preporučeno je mirovanje narednih desetak dana, kako bi se pratila sutuacija, ali i uradili dodatni pregledi. On je poslije prvih dobrih vijesti, boljeg raspoloženja. Pratićemo situaciju uz želju da se što prije uspješno oporavi i vrati na teren", rekao je Bunjevčević.

Izvor: B92