latinica  ћирилица
08/01/2017 |  18:39 ⇒ 21:06 | Autor: RTRS

Dobojlije se smrzavale zbog kvara u toplani (VIDEO)

Građane Doboja u najhladnijem dijelu godine iznenadili su hladni radijatori. Zbog kvara na kotlu gradske toplane, grijanja noćas i danas u prijepodnevnim časovima nije bilo.
Radijatori - Foto: RTRS
RadijatoriFoto: RTRS

Kotao je popravljen, a grijanje građanima Doboja pušteno je u popodnevnim časovima.

Na minus 22 stepena, pojedini dijelovi grada od prošle noći bili su bez grijanja. Do kvara je došlo na jednom od kotlova na kojem su popucali ventili.

Direktor gradske toplane Zdravko Petrović kaže da je jedan kotao radio, te da grad nije bio potpuno bez toplotne energije, ali grijanje jeste bilo umanjeno u odnosu kada rade oba kotla.

I najmanja havarija u gradskoj toplani usred zime kod građana izaziva ogorčenje. Građani su nezadovoljni zbog, kako kažu, mlakih radijatora, jer ispaštaju djeca i stariji.

Kvar u toplani je saniran, kotao napunjen i pušten u rad, ali ako potraju ovako niske temperature, kažu u toplani, nema garancija da će sistem izdržati.

Petrović kaže da nije moguće predvidjeti kada opet može doći do havarije, jer je toplana projektovana na minus 15, a jutros je bilo minus 24 stepena Celzijusova.

Uprkos niskim temperaturama, u toplani ističu da nema potrebe da griju 24 sata dnevno, jer topla voda stigne do domova poslije tri sata ujutro, pa nema bojazni od smrzavanja.