latinica  ћирилица
09/01/2017 |  12:12 ⇒ 12:15 | Autor: RTRS

Poziv na podmetanje požara i uništavanje imovine "nevjernika"

Teroristi "Islamske države" spremaju novo "efikasno oružje" za ubijanje "nevjernika" - vatru, odnosno brze velike požare.

U najnovijem broju svog časopisa "Rumijah", u kome pozivaju na borbu protiv "krstaša", kako nazivaju hrišćane, teroristi savjetuju svoje sljedbenike da se odluče za vatru kao "bržu opciju" u "pravednoj borbi terora".

Za razliku od dosadašnjih napada, za koje je bilo potrebno dosta oružja ili otimanje kamiona, kao što je to bio slučaj u Berlinu, kod vatre je način napada pojednostavljen, što predstavlja još veću opasnost.

Teroristi su preuzeli odgovornost za napad vatrom u Rusiji, u gradu Losino-Petrovsky, gdje su spaljene fabrike namještaja i hemikalija.

U tekstu oni objašnjavaju kako se podmeće požar, kako se širi i kako doći do materijala za podmetanje.

Svojim sljedbenicima džihadisti savjetuju da idu na benzinske pumpe i tamo uzimaju gorivo, jer tako nikome neće biti sumnjivi.

Islamisti poručuju da će "krstaše vatrom poslati do vatre pakla", a primarni cilj je "uništenje krstaške imovine".

Opisani su i načini na koje se može preuzeti odgovornost za napad. Teroristi savjetuju pisanje poruke bojom ili markerom blizu mjesta napada kako bi se znalo ko je odgovoran.

Druga opcija jeste ispisivanje poruke na komadu papira koji treba vezati za ciglu i ubaciti kroz neki prozor blizu mjesta napada.

Kao mete napada navode se crkve, ali i druga mjesta na kojima se nevjernici skupljaju u velikom broju.

U zaključku teroristi obećavaju da će "Alah nagraditi i one koji naprave štetu nevjernicima, iako ih nisu ubili, jer ni jedno dobro djelo ne prolazi bez nagrade".

Izvor: SRNA