latinica  ћирилица
09/01/2017 |  13:52 | Autor: RTRS

Cvijanović: Srpska stvorena da osigura opstanak srpskog naroda

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku građanima Srpske povodom 9. januara - Dana Republike Srpske, sa željom da u narednim godinama Srpska bude još stabilnija, uređenija, uspješnija i jača.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

"U ime Vlade Republike Srpske, i svoje ime, svim građanima Republike Srpske čestitam 9. januar - Dan Republike Srpske. Čast mi je i zadovoljstvo da svim građanima Republike Srpske čestitam 9. januar, najznačajniji datum u istoriji našeg naroda na ovom prostoru", ističe se u čestitki.

Cvijanovićeva je naglasila da je Republika Srpska stvorena da osigura opstanak srpskog naroda i 9. januara pokazuje svu svoju snagu, ali i odgovornost sjećanja na one koji su je stvarali i postavili njene temelje, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

"Iza nas su teške godine, sa različitim izazovima, ali smo u prethodnih 25 godina opstajali i uspijevali da očuvamo našu Republiku, jer smo znali gdje se krećemo i zašto i kuda treba da idemo", napomenula je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je i danas Srpska suočena sa brojnim opstrukcijama, izražavajući uvjerenje da će institucije Republike i svi njeni građani, koji zajedno i složno stoje na zadatku odbrane Republike Srpske i njenih institucija, uspjeti da očuvaju njenu postojanost i dugovječnost.

Izvor: SRNA