latinica  ћирилица
09/01/2017 |  13:55 ⇒ 16:27 | Autor: RTRS

Đoković: U Melburnu Marej favorit

"Endi Marej je jedan od najvećih, ako ne i najveći favorit u Melburnu zbog forme u kojoj je" rekao je najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji se nada da će na Australijan openu igrati onako kako je igrao proteklih godina.
Novak Đoković - Foto: BBC
Novak ĐokovićFoto: BBC

Đoković je već stigao u Melburn u želji da se što prije adaptira na tamošnje uslove, izvještava Politika i donosti interviju sa našim najboljim sportistom.

"Bio je naporan turnir u Dohi, trebaće nekoliko dana da se odmorim, ali imam cijelu nedjelju do početka Australijskog opena i mislim da je to sasvim dovoljno da se oporavim i budem spreman" rekao je Đoković.

Na pitanje koga smatra favoritom na narednom turniru, Đoković je istakao da je nekoga teško izdvojiti iz niza asova.

"Federer, Nadal i Vavrinka već su prekaljeni šampioni. Zatim Raonić jer igra izvrsno, pa Nišikori koji uvijek može da iznenadi. Prilično je otvoren turnir, a zbog rezultata koje smo Marej i ja imali u Australiji proteklih nekoliko godina možda malo odskačemo, ali ne zaostaju ni drugi," rekao je Đoković.

Inače, Novak Đoković je u subotu pobijedio prvog tenisera svijeta Endija Marija sa 2:1 i osvojio je svoj 67. trofej u tridesetoj godini. Interesantno je da se time izjednačio i sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom koji su takođe takav uspjeh ostvarili u tom životnom dobu.

Na Australijan openu, Novak Đoković ima šest osvojenih titula, a Britanac nijednu.

Izvor: RTS