latinica  ћирилица
09/01/2017 |  15:58 ⇒ 18:45 | Autor: RTRS

Izetbegović i Kormakova o proslavi 9. januara

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i ambasador SAD u BiH Morin Kormak danas su se saglasili da svi politički akteri u BiH moraju poštovati ustavno-pravni okvir ustanovljen Dejtonskim sporazumom.

"Tema razgovora bila je aktuelna situacija u BiH, kao i protivustavna i antidejtonska proslava 9. januara u Banjaluci", saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Izetbegović je istakao da se u 2017. godini vlast u BiH treba posvetiti sprovođenju reformi i očuvanju stabilnosti, kao i krupnim infrastrukturnim projektima, navodi se u saopštenju.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je danas ranije da će tražiti da se ispitaju sve činjenice u vezi sa angažmanom pripadnika Oružanih snaga BiH u okviru obilježavanja Dana Republike Srpske, saopšteno je iz Predsjedništva.

Izetbegović će tražiti da se angažman pripadnika Oružanih snaga BiH ispita u odnosu na Zakon o odbrani, Zakon o službi u Oružanim snagama, Pravilnik o pukovima i Pravilnik o svečanostima i ceremonijama.

Takođe je najavljeno da će zatražiti utvrđivanje odgovornosti svih onih koji su na bilo kakav način počinili kršenja zakona i propisa Oružanih snaga BiH, kao i instrukcije komandanta NATO Štaba u BiH.