latinica  ћирилица
09/01/2017 |  19:07 ⇒ 19:37 | Autor: RTRS

Delegacije Nove i DNP-a iz Crne Gore na proslavi Dana Srpske

Republika Srpska jedna je od najznačajnijih tekovina srpskog naroda i najodgovornije adrese srpskog naroda moraju zajednički raditi na njenoj punoj afirmaciji, istaknuto je u razgovorima koje su poslanici Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije iz Crne Gore danas imali u Banjaluci.
Nova srpska demokratija (foto: www.nspm.rs) -
Nova srpska demokratija (foto: www.nspm.rs)

Delegacije Nove i DNP-a, koje su činili poslanici Slaven Radunović, Јovan Vučurović i Milan Knežević, prisustvovale su centralnoj proslavi Dana Republike Srpske na poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i razgovarale sa političkim predstavnicima Republike Srpske i Srbije.

U tim razgovorima je ocijenjeno da je Republika Srpska tačka spajanja srpskog naroda i njegovih predstavnika, koja briše sve političke i ideološke razlike, navodi se u zajedničkom saopštenju dvije partije.

"U brojnim razgovorima sa političkim predstavnicima iz Republike Srpske i Srbije istaknuto je da je Republiks Srpska jedna od najznačajnijih tekovina srpskog naroda i da najodgovornije adrese našeg naroda moraju zajednički raditi na njenoj punoj afirmaciji", ističe se u saopštenju.

Iz ove dvije stranke dodaju da globalni i regionalni politički trendovi "najzad idu na ruku Srbima".

"Vjerski poglavari i politički lideri našeg naroda moraju iskoristiti ovaj trenutak da krenu u političke procese zajedništva i objedinjavanja", navodi se u saopštenju.

Izvor: Srna