latinica  ћирилица
09/01/2017 |  20:15 | Autor: RTRS

Vulin: Srpska bila i biće jedan od spoljno-političkih prioriteta Srbije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je Republika Srpska bila i biće jedan od spoljno-političkih prioriteta Srbije."Samo uspješna Republika Srpska je garant mira na prostoru BiH i čitavog regiona", rekao je Vulin novinarima nakon završetka svečane akademije koja je održana u Banjaluci povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske.
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC)

Vulin je istakao da je Republika Srpska nastala kao težnja srpskog naroda da svoj život uredi onako kako misli da treba, ali i da se institucionalno zaštiti od ponavljanja jasenovačkog genocida i pokušaja istrebljenja srpskog naroda u 20. vijeku.

"Republika Srpska će uvijek moći da računa na podršku i na svaku pomoć ekonomsku i političku od Srbije. Srbija će produbljivati svoje veze sa Republikom Srpskom i smatramo da smo u ovom trenutku sigurno najbliže onome što je Dejtonskim sporazumom i zamišljeno kada su se i formulisale specijalne veze između Srbije i Republike Srpske", zaključio je Vulin.

Izvor: Srna