X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
donatorsko
11/01/2017 |  13:11 ⇒ 19:30 | Autor: RTRS | Komentara: 0

Cvijanović: Inckovo poređenje RS sa NDH krajnje uvredljivo za sve građane Srpske

Vlada Republike Srpske sa gnušanjem odbacuje krajnje zlonamjernu i sramotnu izjavu visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, kojom je doveo u vezu 9. januar - Dan Republike Srpske, i 10. april - dan uspostavljanja zloglasne fašističke tvorevine Nezavisne Države Hrvatske.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

"Vlada Republike Srpske tendencioznu izjavu visokog predstavnika ocjenjuje kao krajnje uvredljivu za sve građane Republike Srpske, a posebno za srpski narod i stotine hiljada srpskih žrtava NDH režima na ovim prostorima i njihove porodice", ističe se u saopštenju.

Istovremeno, dodaje se u saopštenju, zlonamjerna izjava visokog predstavnika još jednom ukazuje na svu promašenost, ali i štetnost njegovog djelovanja po ukupno stanje i odnose u BiH, kao i na krajnju nekompatibilnost institucije visokog predstavnika sa procesom evropskih integracija u kojem participira i BiH.

"Vlada Republike Srpske izjavu visokog predstavnika ocjenjuje kao antidejtonsku, ali sa žaljenjem konstatuje da ovo nije prvi put da visoki predstavnik, umjesto da ga štiti, svojim izjavama i djelovanjem podriva Dejtonski mirovni sporazum i njegov Aneks četiri", naglašava se u saopštenju.

Iz Vlade Republike Srpske poručuju da će zajedno sa drugim institucijama, te društvenim i političkim akterima, nastaviti da djeluje u pravcu zaštite položaja Republike Srpske i njenih građana.