latinica  ћирилица
11/01/2017 |  14:02 ⇒ 17:05 | Autor: RTRS

Trebinje: Svečana akademija povodom Dana Srpske (VIDEO)

Povodom Dana Republike Srpske, u Trebinju su održane izložba umjetničkih likovnih radova i svečana akademija. U okviru svečanosti, najboljim mladim likovnim i literarnim stvaraocima iz Republike Srpske, koji su učestvovali na Konkursu Republičkog pedagoškog zavoda, dodijeljene su nagrade.
Trebinje - Svečana akademija - Foto: RTRS
Trebinje - Svečana akademijaFoto: RTRS

Patriotizam i ljubav prema Republici Srpskoj učenici osnovnih i srednjih škola iskazali su kroz boje i stihove. Na trebinjskoj akademiji najboljima su uručene nagrade.

Na ovogodišnji konkurs prijavilo se više od 200 škola iz Republike Srpske, dok je na adresu Pedagoškog zavoda pristiglo više od 2.300 likovnih i preko 650 literatrnih radova učenika osnovnih i srednjih škola.

- Želimo da na ovaj način obilježimo Dan Republike Srpske na naučnoj osnovi, na stručnoj osnovi, da mladi naraštaji širom Republike Srpske daju značaj i sjećaju se ovoga praznika na pravi način, istakao je Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja.

Učenici osnovnih i srednjih škola Grada Trebinja, prigodnim kulturno-umjetničkim programom, u ime svojih vršnjaka pjesmom i igrom na najljepši način Republici Srpskoj, čestitali su rođendan.