latinica  ћирилица
11/01/2017 |  21:17 ⇒ 12/01/2017 | 07:52 | Autor: RTRS

Sudar vozova na pruzi Beograd-Novi Sad, 22 povrijeđeno

Na željezničkoj pruzi Beograd-Novi Sad dogodila se nezgoda kada je putnički voz udario u posljednji vagon teretnog ispred sebe.
Sudar vozova kod Novog Sada (Foto: Fejsbuk/NSU-Uživo sa novosadskih ulica) -
Sudar vozova kod Novog Sada (Foto: Fejsbuk/NSU-Uživo sa novosadskih ulica)

Putnički voz koji polazi iz Novog Sada za Sombor preko Vrbasa i Kule sudario se večeras oko 19.30 sa teretnim vozom u novosadskom prigradskom naselju Sajlovo.

Prema prvim informacijama, povrijeđene su 22 osobe, uključujući i jedno dijete, a do sudara je došlo zbog loših vremenskih uslova i slabe vidljivosti.

Svi povređeni zbrinuti su na licu mjesta i prevezeni su u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na dalju dijagnostiku. Dvadeset dvije osobe su povrijeđene u sudaru, a među povrijeđenima nema životno ugroženih, rekao je direktor novosadske Hitne pomoći Bogdan Živanović.

On je naveo, da je među povrijeđenim putnicima četvoro zadobilo teže, a 18 putnika lakše tjelesne povrede.

Sudar se desio na nepristupačnom terenu, pa su povrijeđeni su drugim vozom prevezeni do glavne željezničke stanice u Novom Sadu odakle su kolima hitne pomoći transportovani u Klinički centar, rekao je Živanović.

Odmah po dojavi o nezgodi stiglo je devet ekipa hitne pomoći i svi povrijeđeni su prevezeni u Klinički centar Vojvodine na dalju opservaciju.

- Najvažnije je da niko nije poginuo i da nema životno ugroženih putnika, a hitna pomoć, policija i vatrogasne službe su svoj posao odradile na visokom nivou - rekao je Živanović.

Koliko je ljudski faktor uticao na to da dođe do nezgode utvrdiće istraga nadležnih iz policije i Željeznice Srbije koja je u toku.

Putnički voz udario je brzinom od 15 kilometara na sat u posljednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega.

Saobraćaj na međunarodnoj pruzi od Novog Sada ka Subotici i Budimpešti je u potpunom prekidu.

Izvor: Agencije