latinica  ћирилица
12/01/2017 |  13:24 ⇒ 13:25 | Autor: RTRS

Republika Srpska ponovo preuzima "Krajina osiguranje"?

Investiciono-razvojna banka RS i mali akcionari "Krajina osiguranja" imenovaće novi upravni odbor ovog društva na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara, koja će biti održana za deset do 15 dana, odlučeno je juče na sastanku vanrednog upravnika ovog društva Miroslava Lazendića s akcionarima.
Krajina osiguranje - Foto: RTRS
Krajina osiguranjeFoto: RTRS

IRB, kao najveći pojedinačni akcionar "Krajina osiguranja", ima mogućnost da formira nove organe upravljanja u ovom društvu, nakon što je Komisija za hartije od vrijednosti zabranila pravo glasa u Skupštini akcionarima iz Indije Naveen Aggarwal i Gupta Neete koji zajedno imaju većinski udio.

Darko Barašin, izvršni direktor IRB RS, rekao je da je stav IRB-a da se po svaku cijenu zaštiti kapital, omogući dalji rad "Krajina osiguranja" i zdraže radna mjesta.

"Mi smo uputili svoje prijedloge vanrednom upravniku i očekujemo da na njih odgovori i da se sazove vanredna sjednica Skupštine akcionara na kojoj će biti imenovani organi upravljanja i nadam se omogućen dalji rad ovog duštva.

S obzirom na to da akcionari iz Indije , prema rješenju Komsije za hartije od vrijednosti RS, nemaju pravo glasa, biće formirana nova većina.

Mi ćemo naše preporuke za glasanje uputiti nakon što se zakaže sjednica Skupštine", naglasio je Barašin.

Nenad Luburuć, mali akcionar "Krajina osiguranja", rekao je da on i ostali akcionari podržavaju prijedloge IRB-a.

Izvor: Nezavisne