latinica  ћирилица
12/01/2017 |  16:19 ⇒ 13/01/2017 | 07:34 | Autor: RTRS

Kamenovan autobus sa srpskim učenicima na Kosmetu

Četvorica neidentifikovanih mladića kamenovali su danas školski autobus sa srpskim učenicima na putu Šilovo–Koretište na Kosovu i Metohiji, koji je kućama vraćao učenike iz Medicinske škole i Gimnazije.
Kosovo i Metohija - Foto: RTS
Kosovo i MetohijaFoto: RTS

Televizija "Puls" javila je da u ovom incidentu, koji se dogodio oko 13.00 časova, nije bilo povrijeđenih, a na autobusu je pričinjena manja materijalna šteta.

"Napad se desio na putu Šilovo-Koretište kod sportskog balona kada smo vraćali učenike iz škole. Iznenada su izletela četvorica mladića starosti od oko petnaest godina i gađala autobus kamenicama i grudvama od snega", rekao je vozač autobusa Zoran Stević.

Zamjenik direktora kosovske policije za region Gnjilane Šaban Azizi rekao je da je policija izvršila uviđaj odmah po pozivu, a djelo je okarakterisano kao "kriminalna šteta".

"Mogu da potvrdim izjavu vozača autobusa u celosti. Ono što ne mogu da preciziram je to koje su nacionalnosti napadači, ali se osnovano može sumnjati da je riječ o albanskoj djeci, s obzirom da se napad dogodio na kružnom putu ka Novom Brdu", rekao je Azizi.

On je dodao je će policija precizne podatke imati poslije završene istrage.

Izvor: Srna