latinica  ћирилица
12/01/2017 |  20:35 ⇒ 22:20 | Autor: RTRS

Uručena pomoć manastiru Gorioč

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas je uručio novčanu pomoć za obnovu porušene ograde oko imanja Manastira Gorioč kod Istoka.
Uručena pomoć manastiru Gorioč - Foto: SRNA
Uručena pomoć manastiru GoriočFoto: SRNA

 Uz novčanu pomoć Arlov je uručio i ikonu Svetog Nikole, zaštitnika Manastira Gorioč.

"Ovo je poklon srpskog naroda iz Republike Srpske kome su srpske svetinje na Kosovu i Metohiji u biti", rekao je Arlov, najavljujući da će ubuduće predstavnici Odbora češće posjećivati ovu zadužbinu Carice Јelene.

Igumanija manastira Gorioč mati Isidora zahvalila je za pomoć.

"Hvala našoj braći s one strane Drine i neka ih Bog čuva i neka Svevišnji čuva Republiku Srpsku, čiji nam je narod do sada mnogo puta dopremao pomoć i uvijek slao poruke podrške", dodala je mati Isidora.

Ona je navela da u manastiru žive četiri sestre u potpunoj izolaciji uz cjelodnevnu zaštitu i obezbjeđenje Kosovske policijske službe.

"Koliko je danju teško toliko je noć prokleta i duga. Ne možemo biti spokojne niti imati miran san. Nema naroda, nema ko da nam vrata na manastiru otvori. Iz dan u dan je sve teže jer nas sestre sustiže starost, a našeg naroda je sve manje", rekla je mati Isidora.

Ona je dodala da nerijetko prođe i dvadesetak dana, a da srpska noga ne preskoči u žicom ograđeni manastirski posjed.

Prije posjete Manastiru Gorioč, Arlov je u Osojanu podijelio stotinjak paketića učenicima, čime je završena velika akcija "Od srca djeci sa Kosmeta" u kojoj je podijeljeno blizu 3.000 novogodišnjih i božićnih paketića.

Izvor: Srna