latinica  ћирилица
13/01/2017 |  08:59 ⇒ 09:56 | Autor: RTRS

Nakon uvreda Obradović odgovorio Delijama - Veći sam Srbin od vas zajedno!

Trener Fenerbahčea Željko Obradović rekao je da su Zvezdini košarkaši igrali hrabro u pobjedi nad njegovom ekipom u Evroligi i otkrio da su mu posebno smetale uvrede sa tribina.

"Utakmica je bila lijepa za gledanje, sa mnogo preokreta i taktičkih stvari. U onoj završnici smo morali da dobijemo. Igrači Zvezde su mladi, hrabri", rekao je Obradović novinarima poslije utakmice u Beogradu.

Obradović je istakao da ga je posebno zaboljelo pogrdno skandiranje navijača u hali "Aleksandar Nikolić".

"Nijednom nikakav ružan gest nisam napravio kada sam dolazio, a viču mi 'Željko Turčine...'. A veći sam Srbin od svih njih zajedno... Lako je ovdje da se bude Srbin, budite Srbi tamo gdje sam ja bio Srbin. Јedna stvar me najviše boli, što niko iz Zvezde nije reagovao na to. Mislio sam da su mi drugari, ali od večeras nisu. Ovo je bilo horsko pjevanje, što znači da je pripremljeno", rekao je Obradović.

Trofejni srpski stručnjak je čestitao Zvezdi pobjedu.

"Utakmica je bila veoma teška. Donosili smo loše odluke, a Zvezda je igrala pametno i mislim da je to odlučilo. Mogli smo lako da privedemo utakmicu kraju, ali ponavljamo greške", ocijenio je Obradović.

On je kazao da ga Zvezda ničim nije iznenadila.

"Sve smo predvidjeli i igrali su na način na koji igraju, sa velikim samopouzdanjem i željom", naveo je legendarni stručnjak.

Obradović je rekao da u Evroligi nema favorita, što se i pokazalo do sada i da su svi rezultati mogući do kraja. On je bio nezadovoljan kako su njegovi košarkaši igrali posljednja četiri napada i odbrane.

"Igrač treba da radi ono što zna. Ako pokušava da bude heroj, a za to nije sposoban, to je veliki problem. Koliko god da im pričaš, prave se i rade stvari koje nisu radili u životu. Ali, to je tako, šta da se radi", rekao je Obradović.

Fenerbahče će u sljedećem kolu dočekati Panatinaikos, dok će Zvezda gostovati Makabiju.

Izvor: RTS, Beta