latinica  ћирилица
13/01/2017 |  11:38 | Autor: RTRS

SNSD: Borenović da se pozabavi djelovanjem Crnatka

Savez nezavisnih socijaldemokrata poručio je danas predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću da se pozabavi djelovanjem Igora Crnatka, "koji glumi ministra inostranih poslova BiH", umjesto što se bavi Predstavništvom Republike Srpske u Vašingtonu.
SNSD -
SNSD

SNSD podsjeća da to Predstavništvo nije zaduženo za odobravanje i izdavanje američkih viza, već američka Ambasada.

"Naime, dok PDP i njihov pulen beskorisno troše vrijeme, umjesto da iskoriste funkcije na kojima se u ime Republike Srpske nalaze, dotle Valentin Incko poredi Srpsku sa NDH, a NATO generali javno proglašavaju zakonitost ili nezakonitost postupanja domaćih organa u stvarima u kojima su ti domaći organi isključivo nadležni", saopšteno je iz SNSD-a.

Iz SNSD-a navode da je beznadežna nesposobnost kadrova PDP-a.

"Ali kad već ne rade ništa od onoga što bi trebali i morali, onda bi bar mogli da se uzdrže od malicioznog komentarisanja ljudi koji sa mnogo manje raspoloživih resursa čine više nego što su oni ikada učinili u zaštiti interesa Republike Srpske", dodaje se u saopštenju.

Borenović je juče zatražio od Vlade Republike Srpske da smijeni Obrada Kesića sa mjesta šefa Predstavništva Srpske u Vašingtonu, pošto predsjednik Srpske Milorad Dodik nije dobio vizu za SAD.

Izvor: SRNA