latinica  ћирилица
13/01/2017 |  13:40 ⇒ 14:54 | Autor: RTRS

Grabovac: Mogući protesti porodica poginulih

Predsjednik Odbora za traženje zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Marko Grabovac izjavio je da je moguće da u februaru ili martu budu održani protesti porodica poginulih iz Republike Srpske zbog nastavka opstrukcije Tužilaštva BiH i Instituta za nestala lica BiH u procesu traženja nestalih Srba u BiH.
Marko Grabovac - Foto: SRNA
Marko GrabovacFoto: SRNA

"Nismo zadovoljni radom Tužilaštva BiH i Instituta za nestala lica BiH u pogledu ekshumacija, identifikacija, pronalaska izmještenih srpskih masovnih i pojedinačnih grobnica, te procesuiranjem ratnih zločina počinjenih nad Srbima zbog čega smo prinuđeni da organizujemo proteste", rekao je Grabovac Srni.

Grabovac je istakao da će protesti biti održani na lokacijama najvažnijih saobraćajnica koji povezuju Republiku Srpsku sa Federacijom BiH.

On je rekao da Tužilaštvo BiH i dalje opstruiše izdavanje naredbe za probno kopanje u dijelu napuštenog pravoslavnog groblja u Odžaku, gdje mu je svjedok na licu mjesta posvjedočio i pokazao lokaciju, zaraslu u travu i šumu, na kojem je tajno pokopano pet ubijenih vojnika srpske nacionalnosti.

Izvor: SRNA