latinica  ћирилица
13/01/2017 |  13:52 | Autor: RTRS

Tramp: I demokrate i republikanci krivi za "prljavi dosije"

Novoizabrani američki predsjednik Donald Tramp optužio je danas svoje političke protivnike "i demokrate i republikance" za sastavljanje dosijea nepotvrđenih tvrdnji koje ga povezuju sa Rusijom, dodajući da su taj dokument najvjerovatnije objavile obavještajne službe.

"Apsolutna izmišljotina nečasnih političkih operativaca, i demokrata i republikanaca - lažne vijesti! Rusija je rekla da ništa ne postoji", napisao je Tramp na "tviteru".

On je dodao da su to najvjerovatnije objavile obavještajne službe, čak i ako su znale da nema dokaza i nikada ih neće biti.

Direktor američkog Nacionalnog obavještajnog savjeta DŽejms Klaper rekao je da američke obavještajne službe nisu dale medijima spornu dokumentaciju i da agencije nisu prosuđivale da li su informacije vjerodostojne.

U međuvremenu, Bi-Bi-Si je javio da se bivši obavještajac britanske agencije MI6 Kristofer Stil, za koga se vjeruje da je pripremio dokumenta u kojima se navodi da Rusija ima kompromitujući materijal u vezi sa Trampom, sada krije.

Vjeruje se da je Stil ove sedmice napustio kuću u Londonu.

Izvor: SRNA