latinica  ћирилица
13/01/2017 |  16:03 ⇒ 17:28 | Autor: RTRS

Prohodni putevi u opštini Nevesinje (VIDEO)

Iako kiša od jutros pada u Hercegovini, snijega još ima na području nevesinjske opštine. Svi putni pravci na tom području su prohodni.
Snijeg/hladnoća - Foto: RTRS
Snijeg/hladnoćaFoto: RTRS

Zahvaljujući službi za čišćenje i održavanje Nevesinje putevi, saobraćaj se odvija nesmetano prema svim selima. Od juče je prohodan i regionali pravac Nevesinje-Kalinovik, preko prevoja Morine.

Ledeni dani i snježne padavine nisu paralisale život u Nevesinju. Sela nisu odsječena, jer su svi putni pravci prohodni. Mještani sela Plužine zadovoljni su održavanjem, jer je pročišćen pravac prema planinskom prevoju Morine, uz koji se nalaze i njihove kuće.

Milimir Buha, iz Donje Plužine, kaže da se putevi dobro održavaju i da mještani mogu automobilom da idu do Nevesinja i dalje.

Dionica puta Kifino Selo-Ulog, preko prevoja Morine, često se spominjane zbog neprohodnosti. Problem zimskim službama predstavljaju smetovi, koji ovdje znaju biti visoki i nekoliko metara. Ovaj putni pravac je trenutno prohodan, mada je moguće da za kratko vrijeme zbog snijega i vjetra opet bude zameten.

Radnik Nevesinje puteva Midrag Pašajlić kaže da ima mnogo posla na raščišćavanju puteva od snijega jer ima smetova, pa se kvare mašine i zaleđava gorivo.

Reginalni put preko prevoja Morine nije frekventan, ali zbog malobrojnog, uglavnom starijeg stanovništva i ova komunikacija se održava prohodnom.

Rukovodilac održavanja u Nevesinje putevima Milan Kovačević kaže da je zimski režim rada isplaniran na osnovu ranijeg iskustva, te da odmah reaguju poslije prvih padavina.

Nevesinjci su zadovoljni stanjem na putevima na području njihove opštine. Putare, ističu, nije iznenadila zima.

Za dane vikenda najavljuju se nove padavine i niske temperature, pa će radnici Nevesinje puteva, po svemu sudeći, ponovo imati pune ruke posla.