latinica  ћирилица
13/01/2017 |  18:50 ⇒ 19:18 | Autor: RTRS

Mećava u Hrvatskoj - Nevrijeme u Sloveniji

Pet autobusa sa djecom, koji su danas bili zaglavljeni na Sljemenu kod Zagreba jer im je kombi koji je sletio sa puta blokirao prolaz, krenuli su večeras prema gradu.

Portal "Indeks" javio je da su djeca u autobusima čekala u Tomislavcu da se očisti put, što su grtalice i uspjele uraditi, pa su autobusi krenuli prema gradu u 18.20 časova.

Djeca su bila na skijanju, a kada su se autobusima krenula kući naišli su na prepreku - kombi koji je sletio s puta i zaustavio saobraćaj.

Na Sljemenu je bilo blokirano i više desetina građana.

U Zagrebačkim cestama kažu da je kombi sletio i zaustavio saobraćaj.

I planinu Biokovo u Hrvatskoj pogodila je snježna mećava, a prizori podsjećaju na scene iz horor filmova. Snimak mećave i jakih i glasnih udara vjetra objavio je "Krometeo" na svom Fejsbuk profilu.

Na planini je do sada napadalo dvadeset centimetara snijega. Snijeg je u poslijepodnevnim časovima počeo da pada i u Karlovcu i Varaždinu gdje je palo skoro deset centimetara snijega.

Prema prognozi, sljedeće nedjelje može se očekivati novo zahlađenje i višednevni snijeg, navodi Indeks

Veći dio i Slovenije danas popodne zahvatile su snježne padavine, a saobraćaj se odvija uz poteškoće, te je zabilježeno i nekoliko saobraćajnih nezgoda.

Najviše snijega je na putevima u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima Slovenije, a, prema prognozama, snijeg će se večeras proširiti prema zapadu.

Više lokalnih puteva na području Celja i Maribora bilo je zatvoreno, a mnogo posla zbog poledice imale su i bolnice, prenose hrvatski mediji.

Samo u Ljubljani hitne službe primile su oko 200 pacijenata s lomovima, iščašenjima i kontuzijama, zbog čega su preopterećene, pa su svi koji mogu da čekaju na intervenciju zamoljeni da do daljega ne dolaze u ambulante

Izvor: Agencije