latinica  ћирилица
14/01/2017 |  18:58 | Autor: RTRS

Tači naredio da se spriječi ulazak voza na Kosmet, angažovane i jedinice "Rosu"

Granična policijska služba Kosova dobila je nalog da na administrativnom prelazu Јarinje zaustavi voz, koji je nakon 18 godina krenuo iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici, rečeno je u Kosovskoj policijskoj službi /KPS/.
Pruga u Јarinju pod opsadom policije - Foto: TANЈUG
Pruga u Јarinju pod opsadom policijeFoto: TANЈUG

Na prelaz Јarinje upućene se dodatne snage KPS-a uključujući i pripadnike specijalne jedinice "Rosu", kažu u policiji, ponovivši da je policija dobila nalog da zaustavi voz i ne dozvoli mu ulazak na teritoriju Kosova.

U policiji navode da je u toku pretraga pruge od Kosovske Mitrovice do Јarinja pošto je objavljen video-snimak, na kojem se vidi kao nepoznato lice postavlja eksplozivnu napravu uz šine.

Pruga od Kosovske Mitrovice do administrativne granice duga je oko 40 kilometara.

Ukoliko se utvrdi da je prijetnja stvarna, to bi bio drugi bombaški napad na prugu na sjeveru Kosova.

Dvojica Albanaca, pripadnika Kosovskog zaštitnog korpusa, poginula su 2003. godine u pokušaju da postave eksploziv kod željezničkog mosta kod Zvečana.

Istragom je utvrđeno da su Hamze Behrami i Isljam Beriša bili pripadnici Albanske nacionalne armije, koju je tadašnji šef UNMIK-a Mihael Štajner, poslije tog incidenta, proglasio terorističkom organizacijom.

TAČI NAREDIO SPREČAVANjE ULASKA VOZA NA KOSOVO

Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači izdao je naredbu Kosovskoj policijskoj službi /KPS/ da preduzme sve mjere i na teritoriju Kosova spriječi ulazak voza koji saobraća na relaciji Beograd- Kosovska Mitrovica.

Tači je izdao naredbu direktoru KPS-a Špendu Mađuniju da u skladu sa ovlašćenjima preduzme sve mjere za zaštitu teritorije Kosova, saopštio je njegov kabinet.

On navodi da ima puno povjerenje u KPS i njihovu spremnost da spriječe ulazak voza.

Izvor: SRNA