latinica  ћирилица
16/01/2017 |  08:28 ⇒ 09:48 | Autor: RTRS

Neprohodan put preko prevoja Morine

Regionalni put Kifino Selo-Ulog, preko prevoja Morine, zbog visokih sniježnih smetova neprohodan je za sav saobraćaj, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.Na ostalim putevima u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija bez zastoja, uz umjerenu frekvenciju vozila.
Snijeg/hladnoća - Foto: RTRS
Snijeg/hladnoćaFoto: RTRS

Zbog niske temperature tokom noći i jutra, poledica je moguća i u nižim predjelima koji su tokom dana bili vlažni, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima.

Na dionicama u višim predjelima i preko prevoja, pored poledice, na kolovozima ima i ugaženog snijega.

Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu i vrše posipanje i čišćenje gdje je to neophodno.

U jutarnjim časovima magla smanjuje vidljivost na području Mrkonjić Grada, Kneževa i Foče. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz i vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraća se bez zastoja, po vlažnim i klizavim kolovozima.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo i Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Radovi se izvode na izgradnji mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, gdje je potpuno obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjerava se na alternativni putni pravac kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na magistralnom putu Banjaluka-Rebrovac-Čelinac na području MZ Ada.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Јohovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17, sa uredno postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja od pet do 15 minuta od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

U Federaciji BiH /FBiH/ zbog niske temperature kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovog jutra, a ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, naročito na putnim pravcima Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac-Lanište i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar.

Јutros nema dužih zadržavanja na graničnim prelazima.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraćaj odvija usporeno.

Izvor: Srna