latinica  ћирилица
16/01/2017 |  11:36 | Autor: RTRS

Pelagićevo- Projekti za podršku povratnicima

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš potpisao je sa načelnikom opštine Pelagićevo Simom Stakićem ugovore o realizaciji infrastrukturnih projekata na prostoru ove opštine.
Pelagićevo - Foto: RTRS
PelagićevoFoto: RTRS

Čordaš je rekao da, kada se govori o povratku raseljenih, ne može da se razdvoji obezbjeđivanje adekvatnog stambenog prostora od svih drugih uslova koji su neophodni za održivost povratka, kao što su adekvatna infrastruktura, pristup društvenim objektima, te izvor prihoda za povratničke porodice, saopšteno je iz Ministarstva.

On je dodao da je potpisanim ugovorima Ministarstvo obezbijedilo 43.000 KM za pružanje podrške povratku u Pelagićevo, od čega je 18.000 KM izdvojeno za sanaciju vodovodne mreže u naselju Okruglići u Gornjoj Tramošnici, dok je 25.000 KM namijenjeno asfaltiranju puta u mjesnoj zajednici Blaževac.

Ministar je izrazio zadovoljstvo aktivnostima koje opštinska uprava Pelagićeva preduzima na pružanju podrške povratku i dodao da je Ministarstvo obezbijedilo sredstva da bi podržalo ove aktivnosti, te da bi se unaprijedili životni uslovi povratnika.

Stakić je rekao da oko jedne trećine ukupnog broja stanovnika Pelagićeva čine povratnici, te da opštinska uprava nastoji da u povratničkim mjesnim zajednicama stvori što bolje životne uslove, a jedan od prioriteta je izgradnja potrebne infrastrukture.

Izvor: SRNA