latinica  ћирилица
16/01/2017 |  14:30 ⇒ 14:35 | Autor: RTRS

Beč- Interesovanje za turističke atrakcije Srpske

Turistička organizacija Republike Srpske predstavila je zanimljive turističke destinacije Srpske na Sajmu turizma "Odmori" u Beču, na kojem su posjetioci posebno interesovanje izrazili za nacionalne parkove, avanturistički turizam, banje, te gradove Banjaluku, Trebinje i Višegrad.
Beč- Interesovanje za turističku ponudu Republike Srpske - Foto: SRNA
Beč- Interesovanje za turističku ponudu Republike SrpskeFoto: SRNA

Bila je ovo prilika da se Republika Srpska predstavi na veoma značajnom austrijskom tržištu, rekao je viši stručni saradnik u TORS-u Srpske Aleksandar Praštalo.

- Ovaj sajam je najznačajniji sajam turizma u Austriji s impozantnim brojkama, jer okuplja oko 150.000 posjetilaca, zatim oko 830 izlagača iz više od 70 zemalja - rekao je Praštalo.

Na sajamskoj manifestaciju u Beču sastaju se brojni izlagači, a prije svega nacionalne i regionalne turističke organizacije, turoperateri, hotelijeri, turističke asocijacije i ostale turistički subjekti.

Učešće TORS-a na ovom sajmu, dodao je Praštalo, nastavak je aktivnosti i uspješne saradnje sa Predstavništvom Republike Srpske u Beču, sa kojim su predstavnici TORS-a u proteklom periodu intenzivno radili na studijskim putovanjima za turističke stručnjake, fotografe, novinare i predstavnike institucija iz Austrije.

- Na taj način direktno smo promovisali naše turističke destinacije na austrijskom tržištu, o čemu govori podatak da bilježimo stalni porast noćenja gostiju iz Austrije - naveo je Praštalo.

Prema njegovim riječima, u prvih jedanaest mjeseci prošle godine zabilježeno je povećanje dolazaka gostiju iz Austrije od 14,7 odsto i noćenja 15,5 odsto, u odnosu na isti period 2015. godine.

Osim TORS-a, na štandu Republike Srpskena sajmu, koji traje od 12. do 15. januara, svoje turističke destinacije predstavile su i turističke organizacije Banjaluka i Prijedor, te Zdravstveno-turistički centar Banja Vrućica iz Teslića.

Izvor: SRNA