latinica  ћирилица
16/01/2017 |  16:32 ⇒ 17:24 | Autor: RTRS

Vukosavlje dobilo novo vozilo za odvoz smeća (VIDEO)

Komunalno preduzeće Eko čistoća iz Vukosavlja dobilo je novo vozilo za odvoz smeća. Sredstva za kupovinu kamiona od 36 hiljada KM obezbijedili su po pola opština Vukosavlje i komunalno preduzeće.
Komunalno vozilo za Vukosavlje - Foto: RTRS
Komunalno vozilo za VukosavljeFoto: RTRS

U opštini Vukosavlje trenutno se odvozi smeće i deponuje komunalni otpad za 950 domaćinstava i 40 poslovnih objekata. Savremeni kamion omogućiće i odvoz smeća u brdskom području opštine.

- Nadam se da ćemo tim kamionom obuhvatiti brdske dijelove, da će se moći uključiti dijelovi mjesnih zajednica opštine Vukosavlje koji do sada nisu mogli da se uključe zbog starosti prethodnog kamiona - kaže direktorka preduzeća Anela Bećirović.

U opštini Vukosavlje smtaraju da će kupovinom novog komunalnog vozila biti smanjeni ekološki problemi. Osim toga u opštini planiraju izgradnju kanalizacije i vodovoda.

- Kada je kanalizacija u pitanju mi smo već sa preduzećem Niskogrdanja iz Laktaša obavili određene razgovore i dogovreno je da se u ovoj godini konačno nastavi sa radovima. Ja mogu reći da sam 99 odsto siguran da će kanalizacija ove godine da zaživi i da se pusti u funkciju. Objekat kanalizacije je pri kraju, potrebne su samo sitne tehničke ispravke - kaže načelnik Opštine Borislav Rakić.

U preduzeću Eko čistoća iz Vukosavlja trenutno su zaposlena četiri radnika, ali razvojem preduzeća koji je planiran u ovoj godini biće potrebno angažovanje još radnika.