latinica  ћирилица
16/01/2017 |  17:14 ⇒ 18:01 | Autor: RTRS

Јevtić: Smiriti tenzije

Ministar za zajednice i povratak samoproglašenog Kosova Dalibor Јevtić ocijenio je danas da je trenutna situacija na Kosovu i Metohiji veoma složena i da tenzije treba smiriti uz pomoć međunarodne zajednice.
Dalibor Јevtić (Foto: nspm.rs) -
Dalibor Јevtić (Foto: nspm.rs)

"Јedino se smirivanjem tenzija može stvoriti bolje okruženje i uslovi za život svih naroda na ovim prostorima", rekao je Јevtić na sastanku sa novoimenovanim ambasadorom Norveške u Prištini Per Strand Sjastadom.

Јevtić ističe da ovo nije trenutak za retoriku sukobljavanja, niti za iznošenje teških riječi od bilo kog političara.

"Od takve retorike i teških riječi niko neće imati koristi, a, sa druge strane, mogu ispaštati obični građani", naveo je Јevtić, koji je apelovao na sve strane da se uspostavi vladavina prava i zakona, mir i tolerancija.

On je ukazao da je bezbjednosna situacija u pojedinim mjestima gdje žive povratnici zabrinjavajuća zbog čestih napada na povratnike koji ostaju u velikom broju slučajeva nekažnjeni.

"Zbog toga i nema željenih rezultata u procesu povratka", istakao je Јevtić i dodao da što prije treba biti formirana zajednica srpskih opština koja može da odgovori na stvarne potrebe građana.

Izvor: SRNA