latinica  ћирилица
17/01/2017 |  11:23 ⇒ 11:23 | Autor: RTRS

Raonić, Nadal i Serena Vilijams ubjedljivi na startu AO

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobijedio Florijana Majera.
Australijan open (Foto: australianopenresults.com) -
Australijan open (Foto: australianopenresults.com)

U drugu rundu bez problema je prošao i prošlogodišnji polufinalista Miloš Raonić, a u ženskoj konkurenciji to je učinila i Serena Vilijams.

Nadal je po veoma toplom vremenu u Melburnu lako pobijedio sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:4) i tako spriječio prošlogodišnje iznenađenje kada je eliminisan u prvom kolu.

U drugu rundu bez problema je prošao i prošlogodišnji polufinalista Miloš Raonić, koji je takođe u tri seta (6:3, 6:4, 6:2) bio bolji od Dastina Brauna.

Markos Bagdatis se plasirao u narednu rundu tako što mu je predao Rus Mihail Јužni, pri vođstvu kiparskog tenisera sa 1:0 u setovima.

Serena Vilijams je u ženskoj singl konkurenciji pobjedom počela pohod na sedmi trofej u Melburnu. Ona je u dva seta (6:4, 6:3) savladala Belindu Benčić.

DŽoana Konta je sa 2:0 (7:5, 6:2) pobijedila Kristen Flipkens, dok je istim rezultatom u setovima, ali ubjedljivije u gemovima (6:3, 6:0) Karolina Pliškova bila bolja od Sare Soribes Tormo.

Šesti nosilac Dominika Cibulkova je pobijedila Čehinju Denisu Alertovu u dva seta (7:5, 6:2).