latinica  ћирилица
17/01/2017 |  11:28 | Autor: RTRS

Dukić: Dudakoviće izjave, poraz pravosuđa BiH

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić smatra da najnovija izjava bivšeg komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića predstavlja poraz pravosuđa BiH jer umjesto da bude procesuiran za ratne zločine nad Srbima, on prijeti rušenjem Republike Srpske.
Branislav Dukić - Foto: RTRS
Branislav DukićFoto: RTRS

"Dudaković je odavno trebalo da bude procesuiran pred Tužilaštvom i Sudom BiH jer je odgovoran za brojne ratne zločine, te protjerivanje 120.000 Srba iz 13 krajiških opština", rekao je Dukić Srni.

On je istakao da postoje brojni dokazi, video-zapisi i izjave svjedoka o mnogim zločinima nad Srbima koje su počinile jedinice Petog korpusa takozvane Armije BiH pod komandom Atifa Dudakovića.

"Očekujemo da Tužilaštvo BiH pod hitno podigne optužnicu protiv Dudakovića i da bošnjački predstavnici na nivou BiH time pokažu da se stvarno, a ne deklarativno, zalažu za mir i suživot naroda na ovim prostorima", naglasio je Dukić.

Dudaković je prošlog vikenda u Luksemburgu na skupu Bošnjaka posvećenom "genocidu" u Srebrenici, jasno pozvao mlade Bošnjake da se naoružaju.

Bivši načelnik Glavnog štaba takozvane Armije BiH Sefer Halilović, gostujući na TV1 uoči referenduma o 9. januaru, zaprijetio je sukobom "u kojem će Srpska nestati za najviše 10 do 15 dana".

Izvor: Srna