latinica  ћирилица
17/01/2017 |  15:22 | Autor: RTRS

SDA: Radončić da prekine sa opozicionim djelovanjem

Stranka demokratske akcije /SDA/ pozvala je koalicionog partnera Savez za bolju budućnost /SBB/ da prekine sa praksom opozicionog djelovanja sa pozicije vlasti i da se ponaša konstruktivno.

"Kao što koalicioni partneri imaju pravo na ministarske i rukovodeće pozicije u javnim preduzećima, isto tako imaju i obaveze i odgovornost koju dijele - za sprovođenje ekonomskih i socijalnih reformi, te za pokretanje i vođenje projekata izgradnje infrastrukture u interesu građana", saopšteno je iz SDA.

Svrha koalicije, kako je navedeno u saopštenju, jeste u tome da sve stranke koje je čine realizuju programe na koje su se obavezale, a prije svega na sprovođenju ekonomskih reformi i infrastrukturnih projekata.

"Zato pozivamo predsjednika SBB-a da usmjeri svoju energiju na podsticanje kadrova SBB-a na ključnim pozicijama u vlasti da što prije i jače, u okviru svojih nadležnosti, otkoče procese i pokrenu projekte od zajedničkog interesa", poručili su iz SDA.

SBB, kako ocjenjuje njihov koalicioni partner, u posljednje vrijeme nastupa kao jedinstven primjer stranke koja priziva proteste protiv vlasti čiji je sastavni i punopravni dio.

Iz ove stranke ocjenjuju da stavovi koje je predsjednik SBB Fahrudin Radončić iznio u jučerašnjem razgovoru na televiziji "N1" ne doprinose uspješnom funkcionisanju koalicije.

Izvor: SRNA