latinica  ћирилица
17/01/2017 |  20:33 ⇒ 21:54 | Autor: RTRS

SP u Francuskoj: Pobjeda Njemačke, Slovenci izvukli bod

Rukometaši Njemačke očekivano su svladali Saudijsku Arabiju sa 38-24 (21-13) u posljednjoj utakmici 3. kola grupe C na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj te su, zbog bolje gol-razlike, ponovno zasjeli na čelo tabele ispred Hrvatske, koja će u srijedu u Rouenu igrati utakmicu 4. kola protiv Čilea (20.45 sati).
Svjetsko prvenstvo u rukometu (foto:media.rtl2.fr) -
Svjetsko prvenstvo u rukometu (foto:media.rtl2.fr)

Stefan Fath je sa šest golova bio najefikasniji igrač Njemačke, a po pet pogodaka postigli su Patrik Grecki i Kai Hafner.

Najuzbudljiviju utakmicu u poslijepodnevnom dijelu programa u utorak su odigrali Slovenija i Tunis koji su podijelili bodove. Tunižani su šest minuta prije kraja imali čak pet pogodaka viška (28-23), ali je reprezentacija pod vodstvom Veselina Vujovića uspjela serijom 5-0 doći do boda.

Izjednačujući pogodak je postigao Blaž Јanc pet sekundi prije kraja utakmice, a to mu je bio šesti gol na utakmici. Najbolji strijelac Slovenije bio je Vid Kavtičnik sa sedam golova, dok je Tunižane sa osam pogodaka predvodio Mosbah Sanai.

U četvrtom kolu Grupe A, rukometaši Norveške i Poljske ostvaili su pobjede, dok je reprezentacija Brazila doživjela poraz.

Izvor: Nezavisne novine