latinica  ћирилица
18/01/2017 |  10:21 ⇒ 10:45 | Autor: RTRS

Troicki u trećem kolu AO

Viktor Troicki savladao je Italijana Paola Lorencija sa 3:2 i plasirao se u treće kolo turnira u Melburnu poslije dramatične borbe pune preokreta.

Viktor Troicki je nadigrao Paola Lorencija poslije tri sata i 50 minuta borbe u dramatičnom meču punom obrta koji se završio sa 3:2 po setovima 6:3, 1:6, 7:6/7:3/3:6,6:3.

Srpski teniser je sigurnom igrom došao do vođstva u prvom setu, ali je Italijan u drugom načinio preokret i vratio se u meč nastavivši sa ravnopravnim duelom tokom trećeg seta sve do samog finiša. U taj-brejku Viktor pojačava tempo i uspeva da osvoji drugi set sa 7:3.

I u četvrtom setu se nastavila ravnopravna borba sve do osmog seta kada Lorenci ponovo uspijeva da načini brejk i sa 6:3 izjednači rezultat na 2:2 za ulazak u odlučujući set meča.

I u petom setu se vodila ravnopravna borba do četvrtog gema kada Viktor uspijeva da oduzme servis protivnika i povede sa 3:1, a potom sačuva i svoj servis bez izgubljenog poena za 4:1. Lorenci u sedmom gemu uspijeva da vrati brejk, a kada se učinilo da će ponovo doći do izjednačenja Viktor uzvraća novim prejkom za 5:3.

Potom servira i koristi već prvu meč loptu ia 6:3, odnosi pobjedu i plasira se u naredno kolo Otvorenog prvenstva Australije.

Naredni protivnik Viktora Troickog biće četvrti teniser na listi najboljih Sten Vavrinka koji je sa 3:0 eliminisao Amerikanca Stiva DŽonsona.