latinica  ћирилица
18/01/2017 |  12:20 | Autor: RTRS

Mesi: Barselona mi je dala sve, ostaću dokle god me budu željeli

Lionel Mesi ponovio je, zaista po ko zna koji put, da će ostati u Barseloni dokle god ga tu budu željeli. Argentinac se oglasio poslije spekulacija, opet ko zna kojih po redu, da onih par klubova na svijetu koji imaju kakvu-takvu finansijsku i svaku drugu moć da ga dovede to i planiraju da urade na ljeto.
Lionel Mesi (Foto: espnfc.com) -
Lionel Mesi (Foto: espnfc.com)

Najbolji fudbaler katalonskog kluba trebalo bi da produži ugovor sa Barselonom, ali dogovor još nije postignut, a predsjednik kluba Žozep Marija Bartomeu rekao je prošle nedjelje da nije zabrinut zbog toga.

Mesijev ugovor ističe na kraju naredne sezone, a pojedini španski mediji naveli su da je 29-godišnji Argentinac nezadovoljan zbog toga što uprava kluba nije konkretno razgovarala sa njegovim menadžerom.

Mediji su spekulisali da bi Barselona, čak, mogla da proda Mesija na kraju sezone.

"Oduvijek sam govorio da mi je Barselona dala sve i ostaću dokle god me budu željeli", rekao je Mesi za magazin "Kouč".

Spekulacije o Mesijevom prelasku u Mančester Siti pojačale su se otkako je bivši trener Barselone Pep Gvardiola preuzeo engleski klub.

Mesi je rekao da je uvjeren da će Gvardiola biti uspješan u Premijer ligi, iako njegov klub ne bilježi rezultate kakvi se očekuju od tima koji vodi jedan takav stručnjak.

"To je vrlo komplikovana liga, prošla sezona je to pokazala, pa je teško predvidjeti. Naravno, Pep je veoma uspješan trener, prilagodiće se i siguran sam da će ostvariti uspjeh", naveo je Mesi.

Barselona ove sezone juri tri trofeja, prvenstvo Španije, Kup kralja i Ligu šampiona. Na tabeli La Lige zauzima treće mjesto sa dva boda manje, ali i utakmicom više od vodećeg Real Madrida.

Mesi je rekao da Barselona sva takmičenja ozbiljno shvata.

"U Barseloni želimo sve da osvojimo. Na početku sezone imamo ciljeve da osvojimo svaki trofej, nijedno takmičenje nema prioritet, jedan trofej ne smatramo vrednijim od drugog. Mrzim da gubim. Poraz na mene ne utiče samo par sati poslije utakmice, već duže. Ne mogu da podnesem osjećaj poraza i to koristim kao motiv, da dam sve što je potrebno za pobedu", naveo je Mesi.

Izvor: RTS