latinica  ћирилица
18/01/2017 |  12:49 ⇒ 18:33 | Autor: RTRS

Košarac: Sankcije za dosljednu politiku, poštovanje Ustava i volje građana

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da uvođenjem sankcija predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku odlazeća američka administracija pokušava da sankcioniše one koji imaju dosljednu politiku i koji poštuju Ustav i volju građana u jednoj zmelji.
Staša Košarac -
Staša Košarac

"Bilo je različitih vrsta pritisaka, ali je sasvim jasno da je predsjednik Dodik vodio odgovornu politiku prema građanima Republike Srpske u skladu sa Ustavom, u skladu sa Dejtonskim sporazumom", istakao je Košarac.

Prema njegovim riječima, Dodik nije nasjeo na bilo kakve pritiske, bilo kakvih velikih sila u ovoj zmelji.

"To je loša poruka da neke velike sile pokušavjau nametanjem rješenja, silom i pritiskom da pokažu da su veoma važni", rekao je Košarac novinarama u Sarajevu.

On je izrazio uvjerenje da je ova odluka privremena, ocijenivši da je odlazeća administracija SAD očigledno imala za cilj da izvrši pritisak.

"Činjenica je da predsjednik Dodik implementira i poštuje Dejtonski sporazum, poštuje Ustav Republike Srpske i da su sve odluke koje se donose u skladu sa Ustavom Srpske. Mislim da je još jedanput potvrđeno da je američka administracija mnogo slušala neke ljude u BiH koji su htjeli da se obračunaju sa Miloradom Dodikom i njegovom politikom", zaključio je Košarac.

Poslanik SBB-a Mirsad Đonlagić smatra da nisu ozbiljno shvaćena upozorenja međunarodne zajednice i da bi sankcije predsjedniku Srpske trebalo da budu, kako kaže, upozorenje ne samo njemu nego svim političarima u BiH koji ne rade na afirmaciji i izgradnji BiH i stvaranju ekonomskog prosperiteta.

Izvor: Srna