latinica  ћирилица
19/01/2017 |  09:32 | Autor: RTRS

Lavrov: Grubo miješanje evropskih lidera u američke izbore

Ruska Vlada saopštila je da su strane vlade koje su "vodile kampanju" za pobjedu kandidata demokrata Hilari Klinton odgovorne za miješanje u američke izbore te da je Rusija umorna od optužbi.
Sergej Lavrov (foto: © Sputnik/ Grigoriy Sisoev) -
Sergej Lavrov (foto: © Sputnik/ Grigoriy Sisoev)

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da su lideri Evrope "napravili grubi prekršaj" u toj kampanji i borili se da Hilari Klinton bude izabrana.

"Američki saveznici flagrantno su se umiješali u unutrašnja pitanja Amerike, u izbornu kampanju SAD", rekao je Lavrov, prenijela je "Raša tudej". On je dodao da je riječ o liderima Njemačke, Francuske, Velike Britanije i drugih evropskih zemalja.

Lavrov je rekao da je ruska Vlada "umorna" od optužbi protiv nje i ponovio stav Moskve da želi da sarađuje sa novoizabranim predsjednikom Donaldom Trampom.

Lavrov je podsjetio da je Tramp rekao" da ako će promovisanje američkih nacionalnih interesa voditi mogućnosti saradnje sa Rusijom bilo bi glupo to propustiti".

"Naš pristup je isti. Tamo gdje se naši interesi podudaraju mi ćemo biti spremni da sarađujemo sa SAD, kao i sa EU i NATO", rekao je Lavrov.

Komentari su uslijedili nakon izvještaja američkih obavještajnih službi da je Rusija odgovorna za hakovanje mejlova demokrata tokom izborne kampanje.

Izvor: SRNA