latinica  ћирилица
19/01/2017 |  15:42 ⇒ 15:44 | Autor: RTRS

Nenad Krstić se vraća u Partizan! (VIDEO)

Iskusni centar Nenad Krstić vraća se u Partizan poslije 13 godina, potvrđeno je za B92 pisanje medija.
Nenad Krstić (Foto:cskabasket.com) -
Nenad Krstić (Foto:cskabasket.com)

Krstić se zbog teške povrede u septembru povukao iz košarke, ali je odlučio da pomogne bivšem klubu u teškom periodu.

Bivši NBA centar će potpisati ugovor sa crno-bijelima za simboličan iznos, ali ostaje otvoreno pitanje da li će on moći da igra ove sezone jer ima tešku povredu koljena. Nema sumnje da mu je jedan od motiva povratka u Partizan želja da se penzioniše u crno-bijelom dresu.

Bio je u drugom timu najboljih rukija NBA lige 2005, dva puta u najboljem timu Evrolige, te po tri puta šampion tada SR Јugoslavije i Rusije.

Krstić ima 33 godine, u junu prošlog ljeta je doživio povredu ligamenata desnog koljena kao igrač Anadolu Efesa, zbog čega je propustio cijelu sezonu. Drugog septembra se vratio treninzima poslije 445 dana pauze, ali je brzo doživio novi peh, na trening kampu tima u Italiji.

Krstić je rođen u Kraljevu gdje je ponikao u lokalnom Mašincu, a profesionalnu karijeru počeo je u Partizanu 2000. godine. Poslije četiri sezone u crno-bijelom dresu otišao je u NBA ligu gdje su ga kao 24. pika dvije godine ranije izabrali Nju DŽerzi Netsi.

Četiri godine je igrao u predgrađu Njujorka, nakon čega je tri sezone proveo u Oklahoma Siti Tanderu, te kratko bio i u Boston Seltiksima. U Evropu se vraća 2011. i postaje član CSKA, a poslije tri godine prelazi u Efes.

Sa reprezentacijom Srbije je tokom deset godina (2004-2014) bio vicešampion Evrope 2009. i svijeta 2014. godine.

Izvor: B92