latinica  ћирилица
20/01/2017 |  10:59 ⇒ 14:00 | Autor: RTRS

Šepić: Ako rukovodstvo SDA ne preduzme konkretne korake, formiramo klub

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Senad Šepić izjavio je da će predsjednik SDA Bakir Izetbegović konačno morati da se odluči i zauzme jasan stav o unutarstranačkoj reformi.
Senad Šepić - Foto: klix.ba
Senad ŠepićFoto: klix.ba

Šepić, jedan od "četvorke" koja traži unutastrančke reforme u SDA, rekao je da Izetbegović ovu "četvorku" već mjesecima zavlači i pokušava da kupi vrijeme.

On je rekao da su zahtjevi "četvorke" demokratizacija stranke, jasni politički principi i transparentnost u SDA.

"U suštini - želimo SDA koja će služiti svim ljudima, a ne samo odabranima, interesno i porodično povezanima i u kojoj slabi predsjednik, sa svojim poslušnicima, na bilo kojem nivou, od opštinskog do državnog, neće moći varati, krasti na izborima i Kongresu, te isključivati iz stranke ljude s podrškom naroda i izborne pobjednike samo zato jer drugačije misle ili predstavljaju unutrašnju konkurenciju i, prema njihovom mišljenju, prijetnju za očuvanje nečijih pozicija", istakao je Šepić za portal "Kliks".

On je ocijenio da aktuelno rukovodstvo SDA i Izetbegović nisu promijenili ništa, iako je prošlo godinu i po dana od prvih razgovora i obećanja da će stvari popraviti.

"Oni i dalje pokušavaju da kupe vrijeme, da nas zavlače i pokušavaju minimizirati ono što je posljedica krađe na posljednjem Kongresu SDA. To je potpuno pogrešan put, jer to neće proći", poručio je on.

Šepić je rekao da će četvorka ostati dosljedna u svojim zahtjevima i insistirati na konkretnim potezima, te da bi u slučaju da rukovodstvo SDA ne učini konkretne poteze mogli uskoro formiriti klub.

Izvor: SRNA, Kliks