latinica  ћирилица
20/01/2017 |  13:10 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

Dezinformacije pojedinih medija o "eksluzivnom predsjedničkom paketu"

Kabinet predsjednika Vlade Republike Srpske demantovuje dezinformacije koje su se pojavile u pojedinim medijima, a prema kojima je prisustvo premijera Željke Cvijanović inauguraciji novog predsjednika SAD Donalda Trampa realizovano u okviru "ekskluzivnog predsjedničkog paketa", čija vrijednost iznosi "45.000 američkih dolara".
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Troškovi boravka Cvijanovićeve u SAD ovom prilikom identični su uobičajenim troškovima predsjednika Vlade pri službenom boravku u ovoj zemlji, na primjer, za potrebe održavanja sastanaka sa međunarodnim finansijskim institucijama, te podrazumijevaju troškove avionske karte i hotelskog smještaja, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

U saopštenju se navodi da je prisustvo Cvijanovićeve inauguraciji novog američkog predsjednika od ključnog značaja za Vladu i Republiku Srpsku u cjelini, te da pojedine zlonamjerne i tendenciozne dezinformacije ni na koji način to ne mogu umanjiti, posebno imajući u vidu da je Cvijanovićeva jedna od rijetkih zvaničnika iz regiona koji prisustvuju ovom događaju.

Iz Kabineta predsjednika Republike saopštili su da predsjednikova supruga troškove putovanja i boravka u SAD u potpunosti snosi ona lično.

Izvor: SRNA