latinica  ћирилица
23/01/2017 |  07:33 ⇒ 17:50 | Autor: RTRS

Đokić i Klokić u Velenju: Stvaranje novih mogućnosti za saradnju Srpske i Slovenije (FOTO/VIDEO)

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić borave u dvodnevnoj radnoj posjeti Velenju.
Velenje - Delegacija Vlade Republike Srpske - Foto: RTRS
Velenje - Delegacija Vlade Republike SrpskeFoto: RTRS

Velenje je organizovalo prezentaciju međunarodnih projekata koji su, kako je navedeno, doveli do poboljšanja kvaliteta života njihovih građana.

Delegaciji Vlade Republike Srpske, u pratnji ministara Petra Đokića, Zlatana Klokića i načelnika iz Banjaluke, Prijedora, Istočnog Sarajeva, Višegrada, Trebinja kao i načelnicima opština iz Srbije, predstavljena su postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Grmov Vrh, ali i najpoznatiji slovenački brend - proizvođač bijele tehnike "Gorenje".

Velenje - postrojenje Gromov vrh

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić je istakao da je Velenje veoma otvoreno sa saradnju sa gradovima i opštinama sa područja bivše Јugoslavije.

- Mi sa njima veoma dobro sarađujemo. Ovo je drugi put da smo organizovali ovakvu posjetu, koja otvara nove mogućnosti saradnje - rekao je Đokić.

Đokić i Klokić u Velenju, u posjeti postrojenju Gromov vrh

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske Zlatan Klokić je rekao da će Srpskoj biti korisna iskustva iz Velenja, u kojem su realizovani određeni projekti koji su dobrim dijelom finansirani sredstvima EU.

- Nekoliko kompanija u oblasti energetike iz Slovenije posluje u Srpskoj i sa njima imamo veoma uspješnu saradnju. Slovenija je veoma značajan partner za Srpsku jer vrijednost izvoza u Sloveniju iznosi više od 200 miliona KM, što čini deset odsto ukupnog izvoza - kaže Klokić.

Velenje - postrojenje Gromov vrh

Gradonačelnik Velenja Bojan Kontič rekao je da posjeta delegacije iz Srpske predstavlja nadogradnju dosadašnje uspješne saradnje.

Cilj ove posjete je preuzimanje pozitivnih praksi i stvaranje novih mogućnosti za saradnju Srpske i Slovenije.