latinica  ћирилица
23/01/2017 |  14:04 | Autor: RTRS

Vučić: Izgubio sam povjerenje u Prištinu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema prevelika očekivanja uoči sutrašnjeg nastavka dijaloga sa Prištinom u Briselu, ali da mu je važno da Beograd od evropskih zvaničnika zatraži da ne podrže postavljanja oruđa i oružja, "gde im nije mesto".
Aleksandar Vučić - Foto: RTRS
Aleksandar VučićFoto: RTRS

"Sve ostalo rešavaće se nekim drugim putem", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je izrazio nadu da će visoki predstavnik EU za spljonu politiku i bezbjednost Federika Mogerini odlučiti da susreti dvije delegacije budu češći jer je očigledno da se incidenti dešavaju kada se pravi veća pauza.

"Insistiraćemo da se svi problemi rešavaju razgovorom, mada smo donekle izgubili poverenje u pojedine pregovarače albanske strane, pa razgovor sigurno neće teći kako je to bilo uobičajeno prethodnih godina", rekao je Vučić.

Premijer Srbije kaže da niko bolje od njega ne poznaje razgovore sa Albancima i da je zbog toga ponekad deprimiran reagovanjima ljudi iz Srbije koji nemaju predstavu o tome šta se tamo dešava.

"Izgubio sam poverenje u albanske predstavnike jer ne možete jedan dan da razgovarate, a sutra šaljete tenkove", rekao je Vučić.

On ističe da dijalog može biti nastavljen, ali da nikad neće imati onu vrstu povjerenja koje se gradilo tri, četiri godine.

"Biće teško doći do zaključka, ali bolje i teško, nego nikako. Svaki rezultat koji uključuje mir i stabilnost je dobar rezultat", poručio je Vučić.

Izvor: SRNA