latinica  ћирилица
23/01/2017 |  17:18 | Autor: RTRS

Govedarica: Redovni sastanak predstavnika stranaka koji čine vlast na niovu BiH

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je danas da će redovni radni sastanak predstavnika stranaka koji čine vlast na niovu BiH biti održan u srijedu, 25. januara, u Sarajevu.
Vukota Govedarica - Foto: SRNA
Vukota GovedaricaFoto: SRNA

"Riječ je o redovnim sastancima koji se održavaju na nivou Savjeta ministara, članova Predsjedništva BiH i lidera političkih partija. Mladen Ivanić je kao predsjedavajući Predsjedništva BiH zakazao redovni sastanak", izjavio je Govedarica na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je dodao da bi članovi Predsjedništva BiH, tri prva čovjeka Savjeta ministara BiH i lideri političkih partija koje čine koaliciju na nivou BiH trebalo da razgovaraju o svim aktuelnim pitanjima koja treba da se definišu na niovu BiH.

"Dobio sam poziv kao predsjednik SDS-a i naravno da ću se odazvati. Dnevni red i teme o kojima ćemo razgovarati utvrđuje na sastanku predsjednik tog radnog tijela, odnosno predsjedavajući Predsjedništva BiH Ivanić", rekao je Govedarica.

On je dodao da je sastanak zakazan za 13.00 časova.

SDS je formirao Socijalno-ekonomski savjet čiji je zadatak da analizira stanje u društvu, i rukovodstvu stranke predlaže ekspertska rješenje .

Predsjednik Vukota Govedarica najavio je, u Istočnom Sarajevu, da će narednih dana biti pokrenute incijative, poput donošenja Deklaracije za opredjeljenje Dejtonskom mirovnom sporazumu i ubrzanom putu evropskih integracija.