latinica  ћирилица
24/01/2017 |  14:26 ⇒ 14:32 | Autor: RTRS

MUP i Ministarstvo pravde sa Agencijom EDA o borbi protiv korupcije

Predstavnici Ministarstva pravde i Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, razgovarali su danas, u Banjaluci sa predstavnicima Razvojne agencije EDA, koju je angažovala Ambasada Velike Britanije u BiH.
„Јačanje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova RS i drugih institucija za efikasnu borbu i prevenciju korupcije“ (Foto: Vlada RS) -
„Јačanje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova RS i drugih institucija za efikasnu borbu i prevenciju korupcije“ (Foto: Vlada RS)

Sastanku, koji je nastavak projekta "Јačanje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i drugih institucija za efikasnu borbu i prevenciju korupcije" presjedavao je ministar pravde Srpske, Anton Kasipović.

Na sastanku su predstavljeni modaliteti saradnje i podrške Vladi Republike Srpske u unapređenju borbe protiv korupcije, u okviru pomenutog projekta.

Kasipović je rekao da je nastavak borbe protiv korupcije jedan od najvećih prioriteta Ministarstva pravde i Vlade Republike Srpske i u ovoj godini, te ukazao na važnost podrške i značaj međusobne saradnje.

-Za efikasnu realizaciju mjera i aktivnosti iz važećeg Akcionog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije, značajnu ulogu ima međusobna saradnja institucija i organa, nevladinog sektora i građana. Cilj nam je suzbijanje i sprečavanje korupcije te postizanje određenog nivoa antikoruptivne kulture u institucijama vlasti kao i u svim dijelovima našeg društva, rekao je Kasipović.

Na sastanku je zaključeno da će se i u narednom periodu nastaviti saradnja i dodatno unapređivati, kroz analitičke procjene percepcije korupcije i njene prisutnosti u društvu, te realizaciju mjera i aktivnosti iz Akcionog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije.