latinica  ћирилица
24/01/2017 |  15:27 ⇒ 15:39 | Autor: RTRS

MO BIH: Usvojen izvještaj o radu za prošlu godinu

Stručni kolegijum Ministarstva odbrane BiH usvojio je Izvještaj o radu ovog ministarstva za 2016. godinu koji će na dalje razmatranje biti upućen Predsjedništvu BiH, Zajedničkoj komisiji za odbranu i bezbjednost i Savjetu ministara.
Dom Oružanih snaga BiH - 19.sjednica Stručnog kolegijuma - Foto: SRNA
Dom Oružanih snaga BiH - 19.sjednica Stručnog kolegijumaFoto: SRNA

Tokom rasprave o izvještaju istaknuto je da je u radu Ministarstva i Oružanih snaga BiH u 2016. učinjen značajan napredak u gotovo svim oblastima i segmentima, posebno u realizaciji Plana javnih nabavki, stepenu realizacije budžeta za prošlu godinu, oblasti humanitarnog deminiranja i učešća u mirovnim misijama, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Usvojeni su i odgovori na Upitnik Evropske komisije koji se odnosi na Ministarstvo odbrane BiH. Ovim je Ministarstvo odbrane prvo koje je ispunilo upitnik iz svoje nadležnosti, čime je izraženo opredjeljenje za evroatlantske integracije. Odgovori će biti upućeni Direkciji za evropske integracije BiH.

Sjednicom je predsjedavala resorni ministar Marina Pendeš, a prisustvovali su zamjenik ministra za politiku i planove Sead Јusić i zamjenik ministra za upravljanje resursima Boris Јerinić, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Anto Јeleč, zamjenik načelnika general-major Senad Mašović i drugi najviši funkconeri Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Izvor: SRNA