latinica  ћирилица
24/01/2017 |  15:29 ⇒ 17:20 | Autor: RTRS

Osječani- Škola dobila novu stolariju, prije bila opasana trakom (VIDEO)

Osnovna škola "Radoje Domanović" u Osječanima kod Doboja dobila je novu stolariju. Resorno ministarstvo obezbijedilo je 39.000 maraka za nabavku i ugradnju novih prozora i vrata.
Osnovna škola "Radoje Domanović" u Osječanima kod Doboja - Foto: RTRS
Osnovna škola "Radoje Domanović" u Osječanima kod DobojaFoto: RTRS

Prije tri mjeseca škola je bila opasana trakom, jer su stakla zbog dotrajalih prozora ispadala. Učenici i nastavnici strahovali su da se neko ne povrijedi.

Stari prozori su prošlost ,a novi krase školski objekat. Nastava može da se prati u toplim učionicama,što posebno raduje i nastavnike i učenike.

Situacija je puno bolja, to se može vidjeti čim uđete u učionicu. Djeca su zadovoljnija i estetski posmatrano puno je bolja situacija", kaže nastavnica Suzana Јović.

Učenica Ivana Јović navodi: "Bilo nam je jako hladno u učionicama i prokišnjavali su prozori. Sada nam je mnogo lakše provoditi vrijeme u učionicama jer više ne prokišnjavaju i toplije je unutra".

Za zamjenu stolarije Ministarstvo prosvjete i kulture izdvojilo je 39.000 maraka. Efekti su višestruki, kažu u školi.

"Prije svega, dobićemo na uštedi energije, a to je nama od izuzetnog značaja jer dobijamo materijalna sredstva od Ministarstva koja nam u većini nisu dovoljna, ali evo sad trebalo bi da nam budu dovoljna", izjavio je Saša Živanović, direktor O.Š. "Radoje Domanović" Osječani.

Za bolju energetsku efikasnost objekta potrebno je još da se urade fasada i krov. U školi se nadaju da će za te potrebe dobiti podršku od UNDP-a.