latinica  ћирилица
24/01/2017 |  15:45 ⇒ 17:20 | Autor: RTRS

Modriča dobija novi vrtić (VIDEO)

U Modriči će do kraja juna biti izgrađen novi vrtić. To je dogovoreno na sastanku predstavnika švajcarske humanitarne Fondacije "Obervalis-Djeca našeg svijeta" s rukovodstvom opštine.
Modriča - vrtić - Foto: RTRS
Modriča - vrtićFoto: RTRS

Švajcarci će u novu zgradu obdaništa sa pet radnih učionica uložiti 1.100.000 maraka. Inicijativa za izgradnju pokrenuta je nakon uspješno izgrađenog Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju u oktobru 2015. godine, koji je takođe finansirala ova humanitarna fondacije.

"Ta djeca nam puno vraćaju.Zato smo jako ponosni i drago nam je što i u vašoj državi možemo da napravimo veliki objekat socijalanog karaktera", kaže Јozef Fuls, predsjednik Fondacije "Obervalis -Djeca našeg svijeta".

Švajcarci su istakli da im je ideju za izgradnju Dnevnog centra i obdaništa predložio Modričanin Branko Vidić, koji živi i radi u pokrajini Valis.

"Ja sam stekao povjerenje kod tih Švajcaraca, kod tih mojih prijtelja. Teško je ljude ubijediti da dođu u Modirču. Kad smo završili prvi projekat, uveče kad smo došli da vidimo uzeli su me za ruku i kažu Branko mi pravimo nešto novo u Modriči", rekao je Vidić.

U novo obdanište biće smješteno 100 djece, raspoređene u pet vaspitnih grupa, od kojih će jedna biti sa djecom s posebnim potrebama.

"Izgradnjom ovog objekta smatramo da ćemo riješti problem najmanje za 100 djece, zavisno koliko budemo imali djece sa posebnim potrebama i mislim da će konačno biti riješen problem smještaja u predškolsku ustanovu", izjavila je Ljubica Đekić, direktorka vrtića "Naša radost" u Modriči.

Zadovoljstvo dogovorom nije krio ni Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča.

"Ovdje je sve stvarno o čemu se danas priča, a posebno će biti stvarno onog trenutka kada mi za Dan opštine Modriča dobijemo poklon od naših Švajcaraca, od naših prijatelja, drugara", izjavio je Krekić.

Novo obdanište biće izgrađeno u blizini Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju.