latinica  ћирилица
27/01/2017 |  16:23 | Autor: RTRS

Agencija za antidoping kontrolu BiH dostavila odgovore na upitnik EK

Agencija za antidoping kontrolu BiH ispunila je obavezu sačinjavanja odgovora na Upitnik Evropske komisije za BiH u poglavlju 26 i dostavila ih nadležnim institucijama na dalje postupanje.
Upitnik - Evropska komisija - Foto: RTRS
Upitnik - Evropska komisijaFoto: RTRS

U saopštenju ove agencije navodi se da je odgovoreno u potpunosti na sva pitanja iz nadležnosti Agencije za antidoping kontrolu BiH koja se odnose na poglavlje 26 - obrazovanje i kultura, u dijelu sport.

Odgovori Agencije za antidoping kontrolu BiH uključuje i dio pitanja koji se odnosi na opis nacionalne politike, uključujući i pravne akte, u oblasti borbe protiv dopinga i namještanja utakmica.

Komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Јohanes Han uručio je predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Denisu Zvizdiću 9. decembra prošle godine Upitnik Evropske komisije koji sadrži 3.242 pitanja podijeljena u 33 poglavlja.

Upitnik Evropske komisije za pripremu mišljenja o zahtjevu za članstvo je analitički instrument politike proširenja EU kojeg Evropska komisija koristi kako bi ocijenila spremnost zemlje podnosioca zahtjeva za članstvo da stekne status kandidata i otvori pregovore o pristupanju sa Unijom.

Izvor: SRNA