latinica  ћирилица
11/02/2017 |  10:58 | Autor: RTRS

Radna eksploatacija maloljetnika, kao i radnika u inostranstvu

Institucije BiH u proteklom periodu radile su na predmetima koji se odnose na radnu eksploataciju žrtava, državljana BiH, među kojima je evidentirano iskorištavanje i maloljetnih osoba, kao i radne eksploatacije državljana BiH u inostranstvu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

U Tužilaštvu BiH održan je sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija na kojem su analizirane provedene aktivnosti pravosuđa, policije i bezbjednosnih agencija u borbi protiv trgovine ljudima, zaštiti žrtava trgovine ljudima, kao i borbi protiv ilegalnih migracija.

U saopštenju se navodi da su institucije BiH u proteklom periodu radile na predmetima koji se, osim slučajeva seksualne eksploatacije žrtava trgovine ljudima, odnose na radnu eksploataciju žrtava.

Na sastanku, kojim je predsjedavala vršilac dužnosti glavnog tužioca BiH Gordana Tadić, učestvovali su članovi Udarne grupe iz pravosudnih, policijskih, bezbjednosnih i poreskih institucija sa nivoa BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH.

Udarna grupa za borbu protiv trgovine ljudima, zajednički razmjenjuje informacije i koordiniše aktivnosti radi što uspješnijeg, sprečavanja, otkrivanja i krivičnog procesuiranja krivičnih djela trgovine ljudima, kao i identifikovanja i zaštite žrtava.

Izvor: SRNA