latinica  ћирилица
11/02/2017 |  12:18 ⇒ 12:44 | Autor: RTRS

Zvornik: Otvorena izložba "Tragovi u vremenu" (VIDEO)

U zvorničkoj Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci otvorena je izložba "Tragovi u vremenu". Autor izložbe Branka Mitrović predstavila je dio fonda zavičajne zbirke.
Zvornik: Otvorena izložba "Tragovi u vremenu" - Foto: RTRS
Zvornik: Otvorena izložba "Tragovi u vremenu"Foto: RTRS

Izložba "Tragovi u vremenu" je svojevrstan kulturno istorijski vodič. Postavku čine publikacije zavičajnih pisaca, fotografije, plakati, časopisi, bilteni, katalozi i ostala građa koja govori o Zvorniku kroz različite vremenske periode.

"U svim segmentima znači i istorija i privredni razvoj i političke prilike, kulturni i sportski događaji. Zavičajna zbirka u stvari odslikava život jednog grada kroz vrijeme", istakla je autor izložbe, Branka Mitrović.

Posjetioci mogu vidjeti mnogobrojne privredne biltene, knjigu popisa stanovništva iz 1910. ali i fotografije tadašnjih zvorničkih porodica.

U proteklih 70 godina svog postojanja zvornička Narodna biblioteka stekla je bogat fond zavičajne zbirke, koja danas predstavlja dio kulturne baštine Grada.

To je nešto što su stvarali naši sugrađani kroz vijekove postojanja, a mi smo se trudili u zavičajnoj zbirci kao posebnom fondu svake biblioteke da to sačuvamo i ovo je način da to predstavimo našim sugrađanima", rekla je direktor Narodne biblioteke Zvornik, Nega Stjepanović.

Izložba će biti otvorena narednih deset dana.