latinica  ћирилица
11/02/2017 |  16:16 | Autor: RTRS

Mostar: Policija spriječila napada na antifašiste, uhapšen mladić sa palicom

Zbog nereda na Partizanskom groblju u Mostaru prilikom svečanosti obilježavanja 72. godišnjice oslobođenja Mostara u Drugom svjetskom ratu privedena je jedna osoba, a u incidentu nitko nije povrijeđen.
Mostar: Spriječen napad - Foto: nezavisne novine
Mostar: Spriječen napadFoto: nezavisne novine

Portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić izjavio je i kako je policija danas bila na nivou zadatka i spriječila incident i veći sukob među grupama koje su provociranje započele prije same svečanosti polaganja cvijeća na Parizanskom groblju, koje je i juče bilo poprište vandala.

"Јedna osoba je lišena slobode na platou isped Partizanskog groblja, dok je izlazila iz autobusa. Policija je kod njega primijetila palicu za mlaćenje i lišila ga slobode. Priveden je u PU Mostar i nad njim se provodi kriminaslistička istraga", kazao je Marić.

Iako se radi o muškoj osobi, starosti oko dvadeset godina, kako je naglasio Marić, u cilju provođenja istrage policija ne može dati više informacija.

Iako je prilikom incidenta i policija bila na meti huligana, po njegovim riječima, nema povrijeđenih policajaca niti osoba koje su prisustvovale obilježavanju na Partizanskom groblju.

Izvor: Nezavisne novine