latinica  ћирилица
12/02/2017 |  11:16 ⇒ 12:08 | Autor: RTRS

Lavrov: Udružiti snage u Siriji

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izrazio je nadu da će Vašington i Moskva udružiti snage protiv "Islamske države" u Siriji.

On je rekao da je uvjeren da će ruska i američka vojska ponovo sarađivati u borbi protiv džihadista u Siriji.

"Čvrsto vjerujem da je američki predsjednik Donald Tramp iskren svaki put kada izrazi svoju opredijeljenost za borbu protiv 'Islamske države'. Spremni smo da sarađujemo sa njim", rekao je Lavrov u intervjuu za televizijski kanal NTV.

On je dodao da je uvjeren da će, čim to okolnosti dozvole, ponovo početi koordinacija i saradnja između ruske i američke vojske.

Tramp je u više navrata promovisao politički dijalog sa Moskvom, posebno u vezi sa borbom protiv terorizma, podsjeća "Sputnjik".

OEBS više ne može da prikriva postupke Ukrajinske vojske

Organizacija za bezbjednost i saradnju u Evropi /OEBS/ ne može više da zataškava to što čine ukrajinski vojnici u Donbasu, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

On je dodao da je specijalna monitoring misija OEBS-a za Ukrajinu već uvidjela da je beskorisno prikrivanje slučajeva kršenja primirja, za šta je odgovorna ukrajinska vojska.

Lavrov je rekao da Kijev i dalje bezočno laže i sve svaljuje na Rusiju i proruske snage, ali da je sada OEBS uvidio da ne može zataškati to što rade ukrajinska vojska i njeni bataljoni.

On je dodao da ukrajinska Vlada mora dati više ovlaštenja regionima, kao što je ranije i obećala, "ali su očigledno zbog podrške Zapada zaboravili na svoja obećanja", prenio je "Sputnjik"

Izvor: SRNA